Voor de juiste maat is het belangrijk de hals- en/of hoofdomvang van de hond nauwkeurig op te meten.

  • Alle halsbanden worden op maat gemaakt ook de verstelbare halsband, ik hanteer géén standaard maatvoering. Het nauwkeurig meten van de halsomvang is daarom ook belangrijk en voorkomt teleurstelling dat de halsband te klein of te groot is.
  • Gebruik een flexibel meetlint om de hals- of hoofdomvang zo nauwkeurig mogelijk op te meten. Wanneer je geen flexibel meetlint in huis hebt, gebruik dan een stukje touw om de omvang te meten en meet deze lengte na.
  • Wanneer je de halsomvang gaat opmeten hou dan rekening met een dikke vacht of huidplooien van de hond en op welk gedeelte van de hals de halsband zich zal bevinden wanneer de hond aan de lijn is. Met andere woorden: controleer altijd op met de genomen afmeting de halsband niet over het hoofd kan glijden.

 

Halsband met musketon of snelsluiting (niet verstelbaar)

  • Meet de hals op het punt waar de halsband zich bevindt (groene lijn). 
  • Controleer met de genomen afmeting of de halsband niet over het hoofd kan glijden ( rode lijn).
  • De ideale halsomvang verschilt per type hond of door jouw eigen voorkeur.

Het belangrijkste is dat de halsband NIET kan afglijden! De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor mij leidend voor de maat, d.w.z. er wordt géén extra ruimte door mij ingecalculeerd.

Halskettinkjes  en anti-tekenbandjes zonder sluiting

Meet de hoofdomvang van de hond (rode lijn). Het halskettinkje wordt over het hoofd van de hond geschoven en hangt losjes om de hals.

 

Halskettinkjes en anti-tekenbandjes met sluiting

 

Kies je voor een halskettinkje mét sluiting dan is de halsomvang (groene lijn) maatgevend. De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor mij leidend voor de maat, d.w.z.  er wordt géén extra ruimte door mij ingecalculeerd.

Het halskettinkje of de anti-tekenbandjes zijn niet bedoeld om de hond mee aan te lijnen.